Dag van de risicovechtsport 2014

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseerde het Risicovechtsportplatform de ‘Dag van de Risicovechtsport’. Op deze dag stond ‘risicovechtsport’ centraal en werd er dieper ingegaan op interessante topics voor trainers/begeleiders/coaches enerzijds en bestuurders van de sportclubs anderzijds. 

Een 60-tal trainers en een 30-tal bestuurders gingen in op de uitnodiging. De dag startte met een gemeenschappelijk deel over het Risicovechtsportplatform waarna de doelgroepen gesplitst werden. Bij de trainers spitsten de sessies zich toe op het begeleiden en trainen van kinderen/jeugd. Voor bestuurders lagen de accenten op aansprakelijkheid, noden van clubbestuurders en de gedragscode in de vechtsportclub. De vertegenwoordigers van de vechtsportsector kwamen uit meer dan 14 (risico)vechtsportstijlen en -vormen. De interacties verliepen erg aangenaam en waren zeer leerrijk. Verschillende experten en ervaringsdeskundigen waren dan ook aanwezig om hun kennis en ervaring te delen.
 
De dag werd afgesloten met een gezamenlijke toelichting over de trainersopleidingen van de Vlaamse Trainersschool alsook door een korte demo.