Inschrijving online vorming "Vechtsport als middel" 07/06/21

Voor wie? Risicovechtsportondersteuners van lokale overheden

Wanneer? Maandag 7 juni van 10u tot 14u30

Waar? Online via Microsoft Teams

Wat? In deze vorming voor gemeenten verduidelijken we het concept "vechtsport als middel". Je krijgt inzicht in wat het concept theoretisch inhoudt, alsook in hoe er in de praktijk mee aan de slag gegaan wordt. Dit inzicht kan helpen bij het voeren van jouw gemeentelijk sportbeleid. We bekijken het gebruik van vechtsport als middel zowel binnen een vechtsportclub context als binnen andere contexten.

Programma?

10u00   Kennismakingsronde.

10u15   Vechtsport als middel verduidelijkt.

We gaan dieper in op wat dit concept precies inhoudt. We toetsen een theoretische invalshoek aan de praktische implementatie binnen het huidige vechtsportlandschap. We streven een uitgebreider inzicht in deze materie na, waarbij we inzetten op toegankelijkheid en praktijkvoorbeelden om dit brede concept te kaderen.

11u45   Verkenning digitale Tool.

Je weet wat het gebruik van vechtsport als middel inhoudt, en je wil hier concreet op inzetten. Hoe pak je dat nu aan? We bekijken hoe onze digitale tool hierbij kan helpen. We duiken in de verschillende dimensies die in de tool aan bod komen en verkennen hoe de groep het invullen zou aanpakken.

12u15   Pauze.

13u00   Externe spreker Vechtsport-Plus.

Najat Hasnouni komt vertellen over hoe zij haar boksclub N’wicha uitbouwde tot een club waar meer dan sportieve doelen worden nagestreefd; sinds kort zijn ze eveneens erkend als jeugdwerking. Najat belicht waarom het boksen zich goed leent tot het bereiken van hun doelgroep en op welke manier ze de sport als middel inzet om jeugd te ondersteunen, binnen en buiten de muren van haar club.

14u00   Vragenronde.

14u30   Einde.

 

Inschrijven kan tot vrijdag 4 juni, 12u.