ISB-Congres 2021: Aan de slag met vechtsport als middel

Op woensdag 10 en donderdag 11 maart organiseert ISB het 46ste ISB-Congres, deze keer in een online editie vanuit Antwerpen. Grijp je kans! is het thema van deze editie met een programma over opportuniteiten zoeken bij lokale sport- en vrijetijdsdiensten en mentale veerkracht.
2021. Het jaar na het vreemde 2020. Het jaar van de omwenteling. Het jaar van een vernieuwd, digitaal ISB-Congres. Het jaar van de nieuwe kansen!
Meer dan ooit heeft de voorbije periode bevestigd dat sporten en bewegen een belangrijke plaats heeft verworven in ons dagelijkse leven. Sporten en bewegen dichter bij huis, lokaler, in settings die we (nog) niet kenden, maar vooral breder dan ooit tevoren.
De veerkracht, het initiatief en vooral de hoeveelheid aan creatieve en vernieuwende ideeën die steden en gemeenten aanwendden om te werken aan ‘fitte inwoners’ is hoopgevend voor de toekomst. Lokale samenwerkingen werden op poten gezet en er werden kansen benut om zowel het sportaanbod als de sportinfrastructuur anders en dynamischer aan te pakken.
Het ISB-Congres 2021 focust op kansen die zijn ontstaan én op kansen die lokale besturen hebben gegrepen. Verder kijken we naar de vele kansen die ons pad nog kruisen de komende jaren. Samen met jou gaan we op zoek naar een uitdagend evenwicht.
Grijp jij ook je kans om deel te nemen aan het eerste digitale ISB-Congres?
Het RVSP is ook dit jaar van de partij met een uitwisselingssessie op woensdagnamiddag 10 maart van 13u45 tot 14u45: "Aan de slag met vechtsport als middel". In deze sessie verduidelijken we het concept vechtsport als middel; wat houdt dit nu precies in, vechtsport gebruiken als middel, en hoe gebeurt dit concreet in de praktijk? We lanceerden eind 2020 een project om hierover in dialoog te gaan met vechtsportclubs. Op basis van deze gesprekken ontwikkelden we een tool als leidraad om praktisch aan de slag te gaan met dit concept; deze stellen we ook graag aan jullie voor!”

Meer info over de uitwisselingsnamiddag
Schrijf in voor 1 maart
Meer info