Nieuws

Schrijf nu in voor de toelatingsproef initiator risicovechtsporten op 2 februari 2020

Schrijf in voor de eerstvolgende toelatingsproef en word initiator risicovechtsporten.

06 sep 2019

Algemene gedeeltes instructeur en trainer B

Ben je al initiator en denk je aan een vervolgopleiding? Dan is de instructeur/trainer B de volgende uitdaging. Momenteel is er echter (nog) geen opleiding actief op niveau B voor risicovechtsporten. Maar dat betekent niet dat je hoeft stil te zitten. De algemene gedeeltes kan je wel al volgen.

03 sep 2019

VTS Plus bijscholingsaanbod najaar 2019

Bekijk het overzicht van de VTS Plus bijscholingen voor het najaar.

01 sep 2019

Klaas Verstraete versterkt het RVSP tijdelijk

Het team van het RVSP bestaat sinds 2013 uit twee vaste medewerkers, Els Dom en Ineke Daelman. Ineke zal echter vanaf november enkele maanden afwezig zijn met zwangerschapsverlof. Klaas Verstraete zal daarom vanaf 1 september 2019 het RVSP tijdelijk vervoegen als nieuwe medewerker.

26 aug 2019

Draaiboek risicovechtsportwedstrijden

Gezond Sporten Vlaanderen ontwikkelde een tool met veiligheidsdraaiboeken. In samenwerking met het RVSP werd ook een draaiboek voor risicovechtsportwedstrijden ontwikkeld. 

16 aug 2019

Artikel: Op bezoek in een creatieve vechtsportruimte: Brussels Brazilian Jiu-Jitsu Academy in Molenbeek

Lees het artikel over het bezoek aan BBJJA in het congresverslag van het ISB-Congres 2019.

08 aug 2019

Advies Hepatitis B vaccinatie toegevoegd aan de toolbox voor artsen

De medische commissie risicovechtsporten werkte een advies uit over de aanbeveling van HBV-vaccinatie voor sporters die regelmatig aan risicovechtsportwedstrijden deelnemen.

30 jul 2019

Neem deel aan de bijscholing voor risicovechtsportartsen

Op woensdagavond 9 oktober 2019 organiseert het RVSP in samenwerking met haar medische commissie risicovechtsporten een bijscholing voor risicovechtsportartsen.

17 jul 2019

Mechelen zet verder in op risicovechtsporten

De stad Mechelen kiest de kaart van de risicovechtsportclubs. De risicovechtsportclubs worden meegenomen in een traject waarbij de stad Mechelen, het RVSP, ISB en de federaties VKBM²O en VBL de krachten bundelen om de Mechelse risicovechtsportclubs te ondersteunen.

02 jul 2019

Verloop ondersteuningstraject lokale overheden 2019

In 2019 begeleiden het RVSP en ISB zes gemeenten in de uitwerking van een beleid rond risicovechtsporten. De VGC, Geel, Kortrijk, Leuven, Sint-Truiden en Turnhout doorliepen reeds vier sessies van het ondersteuningstraject risicovechtsporten voor lokale overheden tijdens het voorjaar.

21 jun 2019

Pagina's