Derde ondersteuningstraject voor lokale overheden

20 dec 2018

Enthousiaste gemeenten die een visie over risicovechtsporten willen uitwerken en die op een nog betere manier hun risicovechtsportclubs willen ondersteunen, daar zijn we naar op zoek. Deze gemeenten kunnen namelijk intekenen op het ondersteuningstraject voor lokale overheden 2019.

Tijdens dit traject maakt de gemeente kennis met de risicovechtsportsector. De deelnemers raken geïnspireerd door goede voorbeelden van anderen en gaan de uitdaging aan om risicovechtsporten te leren kennen. De gemeente krijgt een unieke kans om ervaringen uit te wisselen met andere gemeenten en te leren van elkaar. Daarnaast slaagt de gemeente er in om een visie en plan van aanpak uit te werken rond risicovechtsporten. ISB en het RVSP begeleiden de gemeenten tijdens dit éénjarig durend traject in het omzetten van de acties in de praktijk.

Bij aanvang van het traject wordt per deelnemende gemeente een verkenningsgesprek ingepland. Nadien volgen vier intensieve groepssessies van telkens één dag op vier verschillende locaties. Tussenin verzorgt het RVSP een individuele opvolging per gemeente. Tijdens een terugkoppelingssessie in het najaar wordt de balans opgemaakt en verder gekeken naar een verankering van de werking rond risicovechtsporten.

Meer info