Een opleiding risicovechtsporten organiseren in jouw gemeente?

26 mrt 2018

De opleiding initiator risicovechtsporten ging op 3 maart 2018 van start in Mechelen. Een twintigtal deelnemers nemen dit jaar deel aan de opleiding. Deze cursus wordt jaarlijks één maal georganiseerd door de Vlaamse Trainersschool en verloopt meestal in samenwerking met een lokale overheid. Van zodra jouw gemeente concrete interesse heeft om een cursus te laten plaatsvinden, dan dien je een aantal zaken te bekijken in samenwerking met je vechtsportclubs:

  1. Kan jouw gemeente voldoende accommodatie voorzien waarin de lesdagen kunnen doorgaan? Dit omvat een theorielokaal en praktijkzaal (dojo).
  2. Is er voldoende interesse van de trainers uit je gemeente of regio? Een digitale rondvraag helpt al snel om hier een duidelijk beeld over te krijgen. Een cursus kan in principe pas doorgaan vanaf 12 kandidaten.
Voor meer gedetailleerde informatie over de organisatie van de opleidingen risicovechtsporten (bv. nodige beschikbaarheid van de lokalen, grootte van de dojo, ...) of om de kandidatuur voor je gemeente door te geven, kan je contact opnemen met Els via els@rvsp.be. Van zodra de interesse gekend is bij het RVSP kan dit in het overlegorgaan VTS/RVS besproken worden in het kader van de globale planning van de risicovechtsportopleidingen. Voor vechtsporten waarvoor een afzonderlijke initiator- en trainersopleiding is voorzien (bv. boksen, taekwondo, judo, karate, aikido, ju-jitsu) neem je best contact op met de desbetreffende sportfederatie.