Infosessie Boks+: hoe gaat het in zijn werk?

31 mei 2018

Op 15 september 2018 viert OpBoksen zijn 25-jarig bestaan. Het Risicovechtsportplatform Vlaanderen draagt het project OpBoksen een warm hart toe en deed in het verleden al meerdere malen beroep op de ervaring en kennis die dit project opbouwde. Vechtsport als middel is een belangrijke thematiek waar vechtsporters best even bij stil staan. In samenwerking met OpBoksen, vakgroep Sport&Society (VUB) en de Vlaamse Boks Liga besteden we op 15 september ook aandacht aan dit thema met de invulling van een gerichte infosessie. 

 

INHOUD

Boksen, en vechtsporten in het algemeen, zijn een middel om de ontwikkeling en competenties van jongeren te stimuleren. Verschillende praktijken, waaronder OpBoksen, in Vlaanderen maken handig gebruik van de eigenschappen van de vechtsporten. Het Risicovechtsportplatform Vlaanderen verzamelde in samenwerking met de vakgroep Sport&Society (VUB) meer informatie over vechtsport+ in Vlaanderen. Onderzoek bevestigt immers de kracht van vechtsport. Tijdens de workshop gaan we, onder aansturing van Tessa Commers, onder meer dieper in op de theoretische principes die aan de basis kunnen liggen van sport+. Tessa ontfermt zich over dit vraagstuk aan de hand van praktijkgericht onderzoek in de uitdaging te Genk binnen de tewerkstellingsprojecten Via Via en SlagKracht. Samen met Ibrahim Emsallak, actief bokser en coördinator van de Vlaamse Boks Liga, geven we op basis van de ervaringen uit het onderzoek invulling aan de vraag hoe Boks+ nu juist in zijn werk kan gaan.

WIE

De sessie is gericht naar iedereen die interesse heeft in sport+ en in het bijzonder in de toepassing van boksen. Zowel vertegenwoordigers van overheden, ervaringsdeskundigen als trainers zijn welkom. Er kunnen maximaal 25 deelnemers inschrijven.
 

Zaterdag 15 september staat volledig in het teken van OpBoksen. Er staat ook een massatraining op het programma van 14u00 - 16u00 onder leiding van Delfine Persoon, Nouchka Fontijn en Arnold Vanderlyde. Wie zijn dag volledig wil vullen met boksen kan ook het boksgala bezoeken dat die avond doorgaat in de Limburghal. Voor meer informatie kan je terecht bij Roel Vandewal.

WANNEER

Zaterdag 15 september 2018 Sportcomplex Genk van 14u30 tot 15u30

KOSTPRIJS

Gratis

INSCHRIJVEN

Schrijf in

 

Zet jouw vechtsportclub ook in het bijzonder in op de maatschappelijke rol of werken jullie samen met externe organisaties? Wil je graag op de hoogte gehouden worden over specifieke initiatieven of wil je beroep doen op het RVSP in het kader van deze thematiek? Via deze link kan je je als club vrijblijvend kenbaar maken. Meld je aan via: maak deel uit van het netwerk! Voor concrete vragen kan je contact opnemen met Els.