Infosessie Boks+: hoe gaat het in zijn werk?

31 mei 2018

Op 15 september 2018 viert Opboksen zijn 25-jarig bestaan. Het Risicovechtsportplatform Vlaanderen draagt het project Opboksen een warm hart toe en deed in het verleden al meerdere malen beroep op de ervaring en kennis die dit project opbouwde. Vechtsport als middel is een belangrijke thematiek waar vechtsporters best even bij stil staan. In samenwerking met Opboksen, vakgroep Sport&Society (VUB) en de Vlaamse Boks Liga besteden we op 15 september ook aandacht aan dit thema met de invulling van een gerichte infosessie. 

 

INHOUD

Boksen, en vechtsporten in het algemeen, zijn een middel om de ontwikkeling en competenties van jongeren te stimuleren. Verschillende praktijken, waaronder Opboksen, in Vlaanderen maken handig gebruik van de eigenschappen van de vechtsporten. Het Risicovechtsportplatform Vlaanderen verzamelde in samenwerking met de vakgroep Sport&Society (VUB) meer informatie over vechtsport+ in Vlaanderen. Onderzoek bevestigt immers de kracht van vechtsport. Tijdens de workshop gaan we, onder aansturing van Tessa Commers, onder meer dieper in op de theoretische principes die aan de basis kunnen liggen van sport+. Tessa ontfermt zich over dit vraagstuk aan de hand van praktijkgericht onderzoek in de uitdaging te Genk binnen de tewerkstellingsprojecten Via Via en SlagKracht. Samen met een Ibrahim Emsallak, actief bokser en coördinator van de Vlaamse Boks Liga, geven we op basis van de ervaringen uit het onderzoek invulling aan de vraag hoe Boks+ nu juist in zijn werk kan gaan.

WIE

De sessie is gericht naar iedereen die interesse heeft in sport+ en in het bijzonder in de toepassing van boksen. Zowel vertegenwoordigers van overheden, ervaringsdeskundigen als trainers zijn welkom.

Let op: zaterdag 15 september staat volledig in het het teken van Opboksen. Er staat ook een massatraining op het programma van 14u00 - 16u00 onder leiding van Delfine Persoon, Nouchka Fontijn en Arnold Vanderlyde in de sporthal. Als trainer kan je dus deelnemen aan de workshop terwijl je boksers zich in het zweet werken. Elke bokser is welkom om deel te nemen aan deze training, maar je dient je wel in te schrijven via de website van de Vlaamse Boks Liga. Wie zijn dag volledig wil vullen met boksen kan ook aansluiten aan het boksgala dat die avond zal doorgaan in de Limburghal. Tickets voor het gala kan je bestellen bij Roel Vandewal via roel.vandewal@genk.be.

WANNEER

Zaterdag 15 september 2018 Sportcomplex Genk van 14u30 tot 15u30

KOSTPRIJS

Gratis

INSCHRIJVEN

Schrijf in