Lancering toolkit voor sportclubs

Vlaanderen telt meer dan 25.000 sportclubs, met bijna anderhalf miljoen leden. Om die clubs te ondersteunen, sloegen verschillende organisaties de handen in elkaar. Het resultaat is een slimme sporttoolkit. Alle handige tools, inspirerende projecten en praktische ondersteuningsmiddelen zijn vanaf nu op één plek terug te vinden: de toolkit voor sportclubs. Vragen over hoe je je sportclub het best verzekert? Interesse in een slimme EHBO-koffer? Nood aan financiële en sporttechnische ondersteuning? Of wil je weten hoe je eetstoornissen kan signaleren, hoe je je sportterrein rookvrij kan maken, of hoe je gezonde voeding in de kijker kan zetten? En nog veel meer… Deze toolkit is een verzameling van praktisch inzetbare instrumenten, nuttige informatie en inspiratie om sportclubs te ondersteunen én gezonder te maken.

We hebben als platform ook ons steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van deze toolkit. Onze adviezen over wat te doen en waarvoor alert te zijn na een impact op het hoofd, en hoe gewichtsbeheersing in vechtsport aan te pakken kan je erin raadplegen. Wat meer duiding bij het gebruik van (vecht)sport om extra-sportieve doelstellingen na te streven kan je ook in de toolkit terugvinden!

deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laatste berichten

EHBO-opleiding 2024

Korte samenvatting Zaterdag 23 maart 13:00 – 16:00 Driesstraat 26, 1982 Elewijt Gratis Vechtsport beoefenen vinden we fantastisch maar zoals

Lees meer »