Macht en waarheden in vechtsporten

26 feb 2018

Op woensdag 17 januari 2018 trok de coördinator van het RVSP, Els Dom, richting Utrecht om de promotie van Dr. Marianne Dortants bij te wonen. Met haar proefschrift “Macht en waarheden in vechtsporten” onderzocht Marianne de full contact vechtsporten in Nederland. Het RVSP mocht meermaals kennis maken met de ervaringen en kennis van Marianne. Zo vond op 27 november 2017 de workshop “Martial Arts: The need for joint regulation” plaats tijdens de "Play the game" conferentie in Utrecht. Els Dom nam er deel aan het internationaal panelgesprek dat geleid werd door Marianne Dortants (Universiteit Utrecht) en Jikkemien Vertonghen (VUB, onderzoeksgroep SASO). 

Het onderzoek van Dr. Marianne Dortants is zeer actueel. Het doel van haar onderzoek was inzicht te krijgen in hoe de full contact vechtsporten georganiseerd en gereguleerd zijn en hoe ze meebewegen en omgaan met de sociaal-politieke veranderingen die ook op deze sporten afkomen. Met een bewonderende, nieuwsgierige, kritische, … maar vooral onderbouwde blik, bestudeerde ze de vechtsportwereld in Nederland en schreef ze dit interessant proefschrift.

Een bondige samenvatting kan je terugvinden op de website van de Universiteit Utrecht.
Het proefschrift kan je ook volledig online bekijken (De Nederlandstalige samenvatting kan je doornemen vanaf pagina 164.).