Opleiding initiator risicovechtsporten 2018 van start

05 mrt 2018

Op zaterdag 3 maart 2018 ging de eerste lesdag van de opleiding initiator risicovechtsporten in Mechelen van start. Een twintigtal trainers nemen dit jaar deel aan de opleiding. Deze erkende opleiding geeft je een degelijke basis van vaardigheden en kennis als initiator in de club. Je leert er meer over hoe je op een veilige, didactische en pedagogische manier moet omgaan met je sporters. Je leert er inzichten over hoe je de basistechnieken uit jouw vechtsport aan andere sporters kan aanleren. In 2019 staat er opnieuw een initiatorcursus op de planning. De locatie moet daarvoor nog definitief bepaald worden. De inhoudelijke informatie over de cursus vind je nu al terug op de website. Van zodra meer informatie over locatie en planning beschikbaar is voor de cursus 2019, vind je dit op dezelfde pagina terug.

Ben je al initiator en wil je je ontwikkelen in het trainerschap dan kan je verder evolueren en deelnemen aan de trainer B opleiding. Deze opleiding bestaat uit basismodules en sportspecifieke modules. Het sportspecifieke deel wordt momenteel herwerkt waardoor dit nog niet op de planning staat in 2019. Je kan niettemin al wel starten aan het algemene deel. Geslaagd zijn voor dit algemeen gedeelte is een voorwaarde om te kunnen deelnemen aan de toelatingsproef voor het specifieke deel. De planning van de basismodules vind je terug op de website van de Vlaamse Trainersschool.

De nieuwste informatie plaatsen we ook steeds in de nieuwsbrief. Wil je dus op de hoogte blijven, bevestig dan zeker je interesse om de nieuwsbrief ook na 25 mei te blijven ontvangen. Meer informatie over de trainersopleidingen kan je ook rechtstreeks opvragen via els@rvsp.be.