RVSP en vechtsportfederaties samen tegen corona

01 jul 2020
De coronacrisis zorgde de voorbije maanden ook voor een impact op de werking van het platform. Verschillende plaatsbezoeken, workshops en opleidingen konden niet doorgaan. Tijdens de zomermaanden bekijken we welke activiteiten we in het najaar opnieuw kunnen inplannen onder aangepaste omstandigheden.
Er kon wel ingezet worden op het voorbereiden en verbeteren van bestaande opleidingen, op het organiseren van onze eerste digitale AV, op het overleg met de risicovechtsportfederaties, op de voorbereidingen van het nieuwe beleidsplan 2021-2024, op overleg met de medische commissie risicovechtsporten en de commissie RVS,... en in het bijzonder op de werkgroep vechtsport in het kader van de heropstart van de sportbeoefening.

Het RVSP werkte reeds langer samen met enkele vechtsportfederaties in het kader van hun risicovechtsportaanbod. De voorbije maanden ontstond een bredere en unieke samenwerking waarbij het Risicovechtsportplatform en al de erkende Vlaamse vechtsportfederaties de krachten bundelen om de vechtsportclubs zo goed en éénduidig mogelijk te informeren. Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat de richtlijnen voor sport intensief samen opgevolgd en vertaald worden in vechtsportadviezen. Voor elke fase van de heropstart werd een verduidelijking of tool opgesteld dat door zowel het RVSP als door de federaties ter beschikking werd gesteld aan de clubs. We volgen de evolutie ook de komende maanden verder op en verkennen de samenwerkingsmogelijkheden op andere vlakken.

Lees meer over de verschillende adviezen die deze werkgroep opstelde.

De partners in deze samenwerking: