Terugblik SVS-apotheose "Vechtsporten op school: een goed idee?"

22 jun 2018

Op 19 juni 2018 stond vechtsport opnieuw op het programma van de jaarlijkse SVS-apotheose. Als vervolg op de sessie van vorig jaar kozen we deze keer voor een praktische sessie. Een 60-tal leerkrachten schreven zich op voorhand in voor de sessie. Abdel Wahhabi (project OpBoksen, De Uitdaging,...) en Ibrahim Emsallak (Vlaamse Boks Liga) namen de leerkrachten op sleeptouw met noodles, tennisballen en bokshandschoenen waarbij ze met de nodige uitleg de zin van elke oefening ook duidelijk kaderden. De leerkrachten mochten vaststellen dat boksen heel wat mogelijkheden biedt om met jongeren aan de slag te gaan. Respect, samenwerking, discipline en wederzijds begrip zijn karakteristieken die in een goede boksles naar voor komen. Boksen en andere vechtsporten bieden heel wat mogelijkheden om de psychosociale ontwikkeling van jongeren te stimuleren. Elke vechtsportdiscipline heeft belangrijke kernwaarden, zoals respect, contact leggen, omgaan met anderen en zorg dragen voor elkaar, in zich. Dat maakt vechtsporten anders ten opzichte van andere sporten. 

De bokssessie op 19 juni smaakte bij heel wat deelnemers naar meer. Leerkrachten die geïnspireerd zijn om verder aan de slag te gaan met het aangeboden materiaal kunnen voor wat boksen betreft met hun vragen terecht bij de Vlaamse Boks Liga via Ibrahim Emsallak

Ben je ook leerkracht en denk je er aan een vechtsport op school aan te bieden, maar heb je nog vragen? Dan kan je contact opnemen met Els. Ook voor vragen over andere vechtsporten dan boksen kan je bij het RVSP terecht.