Vechtsporten op de 'Dag van de Trainer 2018'

07 jun 2018

Samen met de Vlaamse Trainersschool (VTS) willen we zoveel mogelijk trainers zo goed mogelijk opleiden. Naast de vele opleidingen en bijscholingen die ze het ganse jaar door organiseert en ondersteunt, organiseert VTS tweejaarlijks ook de 'Dag van de Trainer'. Die is in 2018 al aan haar achtste editie toe: op 15 december wordt de Topsporthal Vlaanderen in Gent opnieuw omgetoverd tot een gigantisch congrescentrum.

Het Risicovechtsportplatform werkt met veel plezier mee aan het grootste bijscholingsmoment voor trainers uit Vlaanderen. In 2016 stonden er reeds enkele specifieke workshops op het programma en ook in 2018 hopen we veel vechtsporttrainers te kunnen boeien. We geven die dag opnieuw invulling aan voeding en vechtsport. Heb je dus de VTS+ bijscholingen gemist, dan is dit nog een unieke kans om de beide sessies op één dag te volgen. Vanuit het RVSP voorzien we in samenwerking met onze medische commissie en in het bijzonder met Prof. Dr. Patrick Cras ook een workshop over contactsporten en traumatisch hersenletsel. Verschillende vechtsportfederaties organiseren er bovendien ook op hun beurt een aantal interessante workshops. De informatiemarkt maakt het geheel compleet. Je kan er netwerken met collega-trainers of informatie verzamelen bij verschillende interessante standhouders.

De 'Dag van de Trainer' is met andere woorden een aanrader voor elke vechtsporttrainer. Meer informatie vind je op de website van de Vlaamse Trainersschool. De inschrijvingen zijn momenteel nog niet gestart, maar inschrijven zal je ook via de website van VTS kunnen doen.