Verloop ondersteuningstraject lokale overheden 2019

21 jun 2019

In 2019 begeleiden het RVSP en ISB zes gemeenten in de uitwerking van een beleid rond risicovechtsporten. De VGC, Geel, Kortrijk, Leuven, Sint-Truiden en Turnhout doorliepen reeds vier sessies van het ondersteuningstraject risicovechtsporten voor lokale overheden tijdens het voorjaar.

De gemeenten maakten kennis met de federaties en met goede praktijken uit andere gemeenten tijdens de startsessie op ISB. Verder werd een eerste blik geworpen op hoe risicovechtsporten georganiseerd zijn in de eigen gemeente en welke verwachtingen het traject met zich meebrengt. Tijdens sessie 2 in Brussel werd dieper ingegaan op de situatie van de verschillende gemeenten en werd naast een clubbezoek aan Brussels Boxing Academy het thema clubondersteuning besproken. In de derde sessie werd dieper ingegaan op de aanpak van de clubbezoeken en kreeg men een brede kijk op sportclubondersteuning. Daarnaast kwam het thema infrastructuur uitgebreider aan bod met inbegrip van een bezoek aan de vechtsportaccommodatie in Dessel. Tot slot kwamen in de vierde sessie ook de sociaal-sportieve vechtsportpraktijken en risicovechtsportevenementen aan bod.

Tijdens de zomermaanden vinden bij de verschillende gemeenten opvolgingsgesprekken plaats zodat een verdere individuele begeleiding in het najaar gegarandeerd kan blijven. Op donderdag 3 oktober staat nog een groepssessie gepland.

Benieuwd naar foto's?