Ondersteuning op aanvraag

Je kan bij ons terecht voor een aantal zaken op maat. we kunnen je begeleiden, maar we organiseren ook vormingen die we zo goed mogelijk afstellen op jouw noden. 

Heb je vragen over de op maat mogelijkheden? of wil je een themasessie of begeleiding reserveren? 

Contacteer Ineke via ineke@rvsp.be of 0495 10 07 90.

Bekijk de standaard tarieven om een idee te krijgen van de prijzen.

Verkennend gesprek

Om onszelf en onze werking voor te stellen aan lokale overheden gaan wij regelmatig bij gemeenten langs voor een verkennend gesprek. Dit kan op vraag van de gemeente of op ons eigen initiatief. We kiezen dan gemeenten waarvan we merken dat ze vaak met risicovechtsporten in contact komen.

Tijdens zo’n gesprek vertellen we je wat we voor jouw gemeente kunnen betekenen en bekijken we  kort de lokale situatie… zijn er veel clubs? Of gaan er vechtsportevenementen door? Ken je alle clubs? Zijn er specifieke uitdagingen in het omgaan met deze verenigingen? Op welke manier kan jij nog ondersteuning gebruiken?

Na een verkennend gesprek kunnen we eventueel een maatbegeleiding opzetten.

Maatbegeleiding

Bij de maatbegeleiding van RVSP focussen we op jouw specifieke case, en volgen we samen met jou op. Met 3 tot 5 contactmomenten over een langere periode werken we samen constructief uitdagingen weg, of lossen we een aanslepend probleem op. Je kan rekenen op de expertise en het netwerk van het risicovechtsportplatform.

Ook een screening van een club of evenement behoort tot de mogelijkheden. Eventueel worden themasessies georganiseerd of zetten we in op bijscholingen.

themasessies

RVSP heeft heel wat kennis vergaart de afgelopen jaren, die ze paraat heeft om met groepen te delen. Je kan ons dus inschakelen op vormgingsmomenten binnen jouw gemeente of regio.

Al dan niet in samenwerking met experts kunnen we een sessie of workshop voorzien over een specifiek relevant thema. Jullie voorzien de deelnemers, wij brengen de inhoud mee!

gezond sporten

Het RVSP kan, al dan niet in samenwerking met experts, een sessie of workshop voorzien over een specifiek relevant thema zoals Veiligheidsaspecten binnen risicovechtsporten

  • Impact op het hoofd
  • Voeding in vechtsporten
  • Gewichtsbeheersing en aftrainen
  • Letselpreventie

Vechtsport als middel

Het RVSP kan een sessie voorzien rond het thema vechtsport als middel voor het bereiken van extrasportieve doelen. We gaan in deze workshop dieper in op de verschillende contexten en randvoorwaarden bij het gebruik van vechtsport als middel.

Risicovechtsporten op verkenning

Heb je de kans gemist om deze vorming te volgen, en zo klaar te zijn voor andere vormingsmomenten?

Verzamel in jouw regio voldoende mensen met interesse en we komen het nog een keertje voor jullie speciaal geven.

Zo kan je daarna aansluiten voor de vorming van jouw keuze!