Ondersteuning overheden

Het Risicovechtsportplatform voorziet onderstaand ondersteuningsaanbod voor overheidsdiensten. Denk je er als gemeente aan om aan de slag te gaan met risicovechtsporten, dan kan je best instappen op ons jaarlijks ondersteuningstraject en genieten van maximale ondersteuning. Daarnaast kan je steeds beroep doen op onze praktische tools en een verkennend gesprek of RVSP-infosessie aanvragen. Wens je als gemeente een individuele begeleiding op maat, advies bij de organisatie van een eigen evenement of een op maat gemaakte risicovechtsportspecifieke sessie, dan gelden de standaardtarieven. Deze gelden ook wanneer je een screening aanvraagt van een club of evenement. De tariefbepaling maakt het mogelijk om in 2019 een optimale kwaliteit van elke dienst op maat van elke individuele overheid te garanderen.

Ondersteuningstraject lokale overheden

Jaarlijks organiseert het RVSP een ondersteuningstraject met regelmatige groepssessies en individuele begeleiding in samenwerking met ISB en Expertisecentrum Buurtsport. Ieder jaar wordt de inhoud van het ondersteuningstraject op maat van de deelnemers bepaald.
Deelnemers kunnen rekenen op een begeleiding op maat voor de uitwerking van hun risicovechtsportbeleid. RVSP-infosessies, RVS-themasessies en evenement- of clubscreenings kunnen gedurende het traject ingepland worden. Voor de club- en evenementscreenings beperkt het aantal screenings tijdens het ondersteuningstraject zich tot drie screenings per gemeente.

Bekijk meer info over het Ondersteuningstraject 2019

Blik terug op de trajecten van 2016 en 2018.

Prijs: gratis

Toolbox voor overheidsdiensten

Het RVSP voorziet in een toolbox voor overheidsdiensten. Deze tools ter ondersteuning van overheden zijn vrij te raadplegen en worden regelmatig bijgewerkt.

Prijs: gratis

Nieuwsbrief voor overheden

Via de nieuwsbrief voor overheden blijf je op de hoogte van de werking van het RVSP en de specifieke ondersteuning voor gemeenten.

Helpdesk

Wil je deelnemen aan het volgende ondersteuningstraject? Wil je een gesprek of een infosessie aanvragen? Krijg je graag meer zicht op de clubs of evenementen in jouw gemeente? Wil je zelf een evenement organiseren? Wens je op de hoogte gehouden te worden via de nieuwsbrief? Of zit je met nog een andere vraag of probleem?

Contacteer Ineke via ineke@rvsp.be of 0495 10 07 90.

RVSP-infosessie

Een lokale overheid kan een infosessie over het RVSP aanvragen. Het doelpubliek voor deze sessie is: medewerkers van de sportdienst, de sportraad, de (risico)vechtsportclubs, ...

Prijs: gratis

RVS-themasessie op maat met betrekking tot gezond sporten

Het RVSP kan naast een algemene infosessie over het platform een sessie of workshop voorzien over een specifiek relevant thema zoals

  • Get Fit 2 Fight (blessurepreventie bij risicovechtsporten)
  • Impact op het hoofd
  • Kwaliteitsstandaarden voor RVS
  • Voeding in vechtsporten
  • Gewichtsbeheersing en aftrainen
  • ... 

Prijs: bekijk onze tarieven

RVS-themasessie vechtsport als middel

Het RVSP kan een sessie voorzien rond het thema vechtsport als middel voor het bereiken van extrasportieve doelen. We gaan in deze workshop dieper in op de verschillende contexten en randvoorwaarden bij het gebruik van vechtsport als middel.
Meer info

Prijs: bekijk onze tarieven

Verkennend gesprek

Een lokale overheid heeft de mogelijkheid om een verkennend gesprek met het RVSP aan te vragen. Het RVSP plant tot 12 verkennende gesprekken per jaar in. Bijkomende verkennende gesprekken hangen af van de mogelijkheden van het platform.

Prijs: gratis

Maatbegeleiding

Indien na het verkennend gesprek een verdere opvolging gewenst is, kunnen verdere afspraken ingepland worden. Er wordt dan op maat bekeken hoe de verdere begeleiding zal verlopen.

Prijs: bekijk onze tarieven

Screening club

Benieuwd naar de werking van de risicovechtsportclubs in jouw gemeente? Wil je weten hoe goed een club scoort op het vlak van verzekering, gediplomeerde trainers, gedragsregels, algemene veiligheidsmaatregelen, ... Het RVSP kan een screening van de club uitvoeren.

Prijs: bekijk onze tarieven

Screening evenement

Wil je weten of een bepaald risicovechtsportevenement in jouw gemeente op een veilige en kwaliteitsvolle manier plaatsvindt? Wens je ondersteuning om te oordelen of er specifieke maatregelen voor risicovechtsportwedstrijden genomen moeten worden? Het RVSP kan een screening van het evenement uitvoeren. Het is aan te raden dat ook iemand van de gemeente aanwezig kan zijn op het evenement zelf.

Prijs: bekijk onze tarieven

Begeleiding evenement

Wanneer je als gemeente zelf een (risico)vechtsportevenement organiseert, kan het RVSP hierbij betrokken worden. Het RVSP kent de mogelijke valkuilen en stuurt je verder in de juiste richting.

Prijs: bekijk onze tarieven