Trainer worden

Heb je al een degelijk technisch niveau en wil je je actief inzetten in je sportclub door les te geven aan jongeren, volwassen sporters of andere doelgroepen op recreatief of zelfs competitief niveau? Wil je ook jongeren begeleiden tijdens wedstrijden? Een degelijke achtergrond/ervaring en de nodige vaardigheden en kennis zijn daarbij een must. Jaarlijks worden verschillende (risico)vechtsportopleidingen georganiseerd door de Vlaamse Trainersschool.

VTS-opleidingen risicovechtsporten

Het Risicovechtsportplatform Vlaanderen is nauw betrokken bij de organisatie van de opleidingen in de risicovechtsporten.

Voor risicovechtsporten wordt volgende opleiding regelmatig georganiseerd:

  • Initiator risicovechtsporten
  1. Wil je trainer worden en word je minstens 18 jaar in het kalenderjaar dat de cursus start? Neem deel aan de toelatingsproef initiator risicovechtsporten.  

  1. Geslaagd voor de toelatingsproef? Schrijf in voor de initiator risicovechtsporten
  • Surf door naar de website van de Vlaamse Trainersschool voor meer informatie. Inschrijven voor de cursus 2020 is momenteel nog niet mogelijk. Je kan op deze pagina al wel de verschillende modules en vakken bekijken.
  • Meld je aan op VOTAS en schrijf in voor de verschillende modules van zodra de inschrijvingen worden open gesteld.
  1. Geslaagd voor de initiator risicovechtsporten? Bereid je voor op een hoger niveau. Word instructeur B risicovechtsporten
  • Neem deel aan een basismodule algemeen gedeelte voor instructeur B.
  • Neem deel aan het sportspecifiek gedeelte van zodra dit opnieuw op de planning staat.
  • Contacteer Els voor meer informatie.

VTS-opleidingen andere vechtsporten

Ook voor verschillende andere vechtsporten bestaan er VTS-opleidingen. Meer info over de opleidingen binnen aikido, boksen, judo, ju-jitsu, karate en taekwondo vind je onder meer in onze tool Trainer worden.

VTS plus

VTS plus heeft een interessant aanbod van kwaliteitsvolle bijscholingen in Vlaanderen. Laat je inspireren door experten en kom meer te weten over verschillende thema's zoals krachttraining, houdingstraining, ethisch en medisch verantwoord sporten en G-sport. Bekijk het aanbod op de VTS plus webpagina.

Andere VTS-opleidingen

Interesse in andere opleidingen? Over alle opleidingen kan je meer gedetailleerde informatie terugvinden op de website van de Vlaamse Trainersschool.