Word instructeur Risicovechtsporten

Ben je initiator risicovechtsporten, dan kan je in 2023 deelnemen aan de opleiding instructeur Risicovechtsporten. Hieronder vind je alvast meer informatie over de grote lijnen van de nieuwe opleiding en opleidingsstructuur. 

Nog niet al de informatie is beschikbaar, maar we vullen dit aan van zodra dit mogelijk is.  

 

Inhoud

De kandidaat instructeur leert in te staan voor het zelfstandig begeleiden van sporters (kinderen, adolescenten of volwassenen) die actief zijn binnen een participatiecontext (sportclub of andere sportieve omgeving). De technische focus van deze opleidingen ligt niet meer op de basistechnieken, maar de inhoud is gericht naar een hoger (technisch) niveau.

 

 

Omvang en opleidingsstructuur

Om een volledige opleiding af te werken (en dus het diploma instructeur te behalen), dien je te slagen voor 5 modules (waarvan 2 algemene en 3 specifieke), die samen 87 contacturen tellen (waarvan 16u stage).

De algemene modules gaan in principe meermaals per jaar door en worden door de Vlaamse Trainersschool sportoverschrijdend georganiseerd.

De specifieke modules gaan slechts één keer door in 2023. Om meer aandacht te kunnen geven aan de sportspecifieke invalshoek van de verschillende vechtsporten zullen er ook verschillende sportspecifieke modules aangeboden worden. Afhankelijk van de vechtsport waarin je als instructeur actief wenst te zijn zal je georiënteerd worden naar de sportspecifieke modules binnen de groep contactsporten, zelfverdediging of grondvormen. Neem je bijvoorbeeld deel omdat je instructeur full contact karate wenst te worden dan zal je de "sportspecifieke modules instructeur risicovechtsporten - contactsporten" moeten volgen.  

 

Praktische informatie

Waar en wanneer je de twee algemene modules volgt, plan je zelf op basis van de kalender van de Vlaamse Trainersschool. Vanaf 24/11 zal je hierover al de informatie kunnen raadplegen op hun website.

De eerste sportspecifieke module zal gepland tijdens het voorjaar in de regio Brabant. Van zodra er meer duidelijkheid is over de concrete locatie, voegen we dit toe op de website. De andere sportspecifieke vervolgmodules zullen voorzien worden in het najaar 2023

Meer informatie, deelnamevoorwaarden en inschrijvingsmogelijkheden voor de verschillende modules zullen vanaf 24/11 online beschikbaar zijn op de website van de Vlaamse Trainersschool. 

We voorzien ook enkele vrijblijvende online infomomenten. We geven je dan de beschikbare informatie én staan klaar om je vragen te beantwoorden. 

Ben je al geïnteresseerd en bereid je agenda sowieso vrij te maken voor deze opleiding, schrijf je dan zeker alvast in voor de toelatingsproef instructeur Risicovechtsporten. Na inschrijving nemen we contact op met jou en houden we je uiteraard op de hoogte.

 

Inschrijven

Klik hier en schrijf in voor de toelatingsproef van 5/02/2023 te Dworp**
Klik hier en schrijf in voor het online infomoment van 29/09/2022 van 19u00 - 20u00
Klik hier en schrijf in voor het online infomoment van 25/10/2022 van 19u00 - 20u00

 

*Bij inschrijving voor de toelatingsproef bekijken we, op basis van jouw vechtsportervaring, welke oriëntering (instructeur RVS - contactsporten, - grondvormen of - zelfverdediging) voor jouw van toepassing is.  Ook tijdens de toelatingsproef wordt de oriëntering bevestigd. Van zodra je slaagt voor de toelatingsproef kan je inschrijven voor de eerste sportspecifieke module via de website van de Vlaamse Trainersschool.

**Vanaf 2023 kunnen trainers voor de disciplines Muaythai/kickboksen niet meer inschrijven in de opleidingen risicovechtsporten. Voor deze sporten worden specifieke opleidingen ontwikkeld. Meer infomatie: VKBMO

 

 

Contact

Els Dom (trekker opleidingen risicovechtsporten)
Tel: +32 495 10 06 84